Google PlusFacebookTwitter

Fisioteràpia i recuperació

Teràpies alternatives

TERÀPIES ALTERNATIVES

REFLEXOLOGIA

La Reflexologia Podal és una teràpia natural que ajuda a equilibrar l’organisme mitjançant l’estímul de les terminacions nervioses dels peus (anomenats zones de reflex), que tenen extenses interconnexions a través de la medul·la espinal i el cervell amb tot el cos. Es crea una estimulació de les defenses de l’organisme i s’afavoreix l’eliminació de residus i substàncies tòxiques, potenciant els processos de regulació naturals de l’organisme; això fa que es pugui aplicar a qualsevol pacient com a teràpia complementària, alliberant la tensió i intensificant la bona salut.

AURICULOTERÀPIA

L’auriculoteràpia és un mètode de tractament utilitzat en la medicina xinesa tradicional, també conegut com auriculopuntura, variant de l’acupuntura, que consisteix en l’estimulació dels punts acupunturals que es localitzen al pavelló auricular. Pel que fa als seus resultats, caldria destacar l’aplicació per al control de l’excés de gana i la reducció de la síndrome d’addicció al tabac, així com també la depressió, la migranya, la lumbàlgia ciàtica, totes les malalties artrítiques, la malenconia i la tristesa profunda, la falta de gana, l’insomni, problemes hepàtics i digestius, o la impotència entre altres…

QUIROPRÀCTICA

És una medicina alternativa que emfatitza la diagnosi, el tractament i la prevenció dels desordres mecànics del sistema músculs-esquelètic, especialment de la columna vertebral, sota la hipòtesi que aquests desordres afecten la salut en general a través del sistema nerviós. El principal tractament implica una teràpia amb les mans i manipulació de la columna vertebral; també es fan exercicis i consells sobre la vida saludable.

La quiropràctica tradicional assumeix que la subluxació vertebral o una disfunció interfereix amb la funció del cos i la seva intel·ligència innata, una noció que es considera ridícula pel corrent majoritari científic i mèdic. Segons el consens científic, la quiropràctica pot tenir la mateixa eficàcia que altres teràpies manuals per a alguns trastorns de l’aparell locomotor, com ara el mal d’esquena, però no hi ha cap prova o mecanisme creïble per a efectes sobre altres trastorns, i en canvi sí que hi ha evidència d’efectes adversos greus resultants de la manipulació cervical. Les idees de la intel·ligència innata i la subluxació quiropràctica són considerades pseudociència.

MOXIBUSTIÓ

És una tècnica que forma part de la Medicina Tradicional Xinesa. La moxibustió tracta i prevé les malalties mitjançant aplicació de calor en llocs del cos humà. El material que farem servir per això és la “moxa“ en forma de bastons o cons que desprenen calor.

La moxibustió tracta malalties com el dolor, inflamació, artrosi, retenció de líquids, anèmia entre altres.

PRESSOTERÀPIA

La pressoteràpia consisteix en aplicar determinades pressions d’aire sobre diferents parts del cos, exercint una compressió i un relaxament alternats que actuen de forma molt eficaç en el nostre sistema limfàtic. Aquesta tècnica promou més la recuperació de l’elasticitat cutània i augmenta l’aportació d’oxigen als teixits, facilitant la regeneració tissular.

Un parell de botes, 1 faixí i uns braços amb determinat nombre de càmeres d’aire connectats a un aparell que conté un compressor d’aire s’encarreguen d’administrar aquestes pressions d’aire de manera efectiva al llarg dels membres afectats (cames, abdomen i braços).