Google PlusFacebookTwitter

Fisioteràpia i recuperació

BENEFICIS DE LA GIMNÀSTICA POSTURAL

BENEFICIS DE LA GIMNÀSTICA POSTURAL

Per a abr. 19, 2017 a Educació postural | 0 comentaris

En l’actualitat cada vegada més centres esportius ofereixen aquest tipus de gimnàstica. En aquest article coneixeràs de què es tracta i els beneficis que ens brinda.

El que la gimnàstica postural busca és que el nostre cos es mantingui solt i àgil mantenint en tot moment un perfecte estat muscular i articular per aconseguir tenir una postura adequada.

La seva finalitat és aconseguir reeducar el cos per no afectar els músculs i articulacions a causa d’una mala i inadequada postura. Les sessions solen durar aproximadament trenta minuts en què es practiquen diferents exercicis o postures bàsiques que ens ajudaran a millorar la mobilitat del cos en general.

 • Millorar la mobilitat i amplitud de les nostres articulacions i, així, la nostra postura general.
 • Millorar el nostre reflex i ajudar-nos a millorar el nostre to muscular general, és a dir, el nostre equilibri i resistència.
 • Alinear correctament la zona central del nostre tronc, treballant els músculs situats a banda i banda de la columna vertebral, per evitar per exemple, futurs dolors d’esquena a la zona lumbar.
 • Corregir la postura, l’escoliosi, cifosi i hiperlordosis.
 • Prevenir lesions i millorar el rendiment esportiu.
 • Reeducació postural: prendre consciència del mateix cos i de la mateixa postura per corregir-la.
 • Millorar l’artritis, la tendinitis, o fins i tot l’artrosi.
 • Augmentar l’elasticitat i la coordinació de moviments.
 • Relaxar i disminuir tensions

Durant les sessions de gimnàstica postural se li presta especial atenció a la respiració, ja que amb aquesta es va flexibilitzant el tòrax i relaxant la musculatura inspiratòria, que en general sol trobar-se molt tensa.

Les deformitats de columna, escoliosi, hipercifosi; problemes d’atonia o distonia a la musculatura ocular, que ocasionen marejos, vertígens o mals de cap; problemes articulars centrals, com ciàtiques, lumbàlgies o dorsàlgies, són malalties capaces de tractar-se mitjançant la gimnàstica postural.

El fisioterapeuta treballa amb postures, que es realitzen sobre la llitera, estirat o assegut, i altres de peu. Es realitzen exercici d’estirament a través de la respiració i de suaus contraccions musculars.

Alguns exercicis de gimnàstica postural:

 1. Dempeus amb les cames separades l’ample de malucs, entrellaçar les mans per sobre del cap, apuntant els palmells cap al sostre, mentre inspires. Estira’t cap al lateral dret espirant. Els peus han de mantenir ferms contra el terra. Després tornar al centre inspirant.
 2. Recolza les mans i genolls a terra, en la posició de quatre potes. Contreu l’abdomen i mantingues el coll en línia amb l’esquena. Porta el peu dret cap endavant entre les dues mans, baixa els malucs i estira més la cama de darrere.
 3. Aquesta postura no és agressiva i amb ella s’estira tota la part anterior del cos. Està molt indicada per realitzar el treball respiratori. L’exercici consta en mentre s’està estirat amb els braços semi oberts, anar descendint gradualment les cames guanyant tensió alhora que anem ajuntant els braços.

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Share This