Beneficis de la gimnàstica hipopressiva
Coneixes la gimnàstica hipopressiva? És una activitat molt popular actualment per tots els beneficis per a la salut que ofereix i consisteix en moviments lents, suaus i respiracions controlades que ben executats ajuden a tonificar els músculs de la zona abdominal i pèlvica.
Aquesta tonificació de la musculatura és en gran part la responsable de tots els beneficis de salut i estètics d’aquests exercicis i a continuació et mostrem alguns d’ells.
Combat problemes d’incontinència urinària
El to muscular que s’aconsegueix amb els exercicis de la gimnàstica hipopressiva enforteix la zona pèlvica, el que contribueix d’una forma ràpida i efectiva a disminuir qualsevol eventual pèrdua d’orina, en poques paraules el to muscular que es guanya contribueix al control urinari en enfortir els músculs de l’àrea.
Millora l’aparença de l’abdomen
La majoria busca o vol un ventre pla i aquest és precisament un dels beneficis d’aquests exercicis. Amb les diferents postures i moviments suaus, molt diferents dels exercicis abdominals convencionals, s’aconsegueix eliminar relativament de pressa la flacciditat, debilitat i el perímetre de l’àrea abdominal.
Els exercicis hipopressius treballen tota l’àrea abdominal, els oblics, transversos i sobre els músculs rectes de l’abdomen, sense exercicis forçats que puguin arribar a afectar la columna vertebral.
Contribueix a millorar la vida sexual
Tant per als homes com per a les dones, els exercicis hipopressius contribueixen a millorar potencialment la vida sexual (rendiment sexual, sensació i també el plaer) en treballar sobre la musculatura del sòl pèlvic, àrea estretament relacionada amb la funció sexual.
Si bé els resultats més evidents en la dona per les mateixes característiques de l’aparell genito-urinari, amb la pràctica contínua també es poden apreciar els efectes positius per a la funció sexual masculina.
Recuperació postpart
El cos de la dona pateix innombrables canvis després del part, de manera que l’etapa postpart és crucial per recuperar l’estat normal. La gimnàstica hipopressiva, que inicialment va ser creada amb aquesta finalitat, ajuda a enfortir la faixa abdominal evitant la flacciditat que moltes dones pateixen en aquesta àrea després de donar a llum, també tonifica el sòl pèlvic perquè recuperi i mantingui les seves funcions normals, evitant problemes d’incontinència i pèrdua de força en la musculatura vaginal.
Com addicional, també funciona com a mecanisme de prevenció, per a les dones que a curt o mitjà termini pensen quedar-se embarassades, ja que poden practicar exercicis hipopressius per prevenir el debilitament excessiu del sòl pèlvic i amb ell totes les conseqüències que comporta.
Prevé la caiguda dels òrgans interns
El debilitament de la zona abdominal pot portar amb si la caiguda dels òrgans interns, el que porta innombrables problemes. La pràctica d’aquests exercicis enforteix l’àrea abdominal i ajuda a què els òrgans pèlvics es mantinguin al seu lloc, això gràcies a la pressió negativa que exerceixen, ajudant a alliberar la tensió que es provoca en els lligaments que sostenen els òrgans i fent molt més difícil que cedeixin.
Efectes terapèutics sobre la teva esquena
La columna vertebral pateix incomptables problemes, però aquests exercicis al enfortir la faixa abdominal contribueixen a millorar dolors d’esquena de suaus a crònics, prevenir contractures i millorar la postura de l’esquena.
A més, la pressió negativa que es genera amb la tècnica hipopressiva actua sobre els discos inter-vertebrals, provocant un efecte relaxant que a més ajuda a protegir eficaçment la zona lumbo-pèlvica.
Prevé lesions i altres problemes
Molts exercicis o fins i tot moviments bruscos poden provocar lesions en articulacions i músculs, de manera que aquests exercicis que enforteixen i tonifiquen la musculatura d’àrees clau com l’abdominal i zona pèlvica prevenen aquests problemes.
El mateix efecte de tonificació i enfortiment contribueix a prevenir hèrnies inguinals i crurals provocades freqüentment pel debilitament de la paret abdominal i hèrnies abdominals provocades per esforços físics excessius i el debilitament de la zona, entre d’altres.
Augmenta el rendiment esportiu
La respiració és la gran protagonista d’aquests exercicis, amb ells s’exercita la capacitat cardiorespiratòria, pel que a més d’enfortir músculs i tonificar, també millora la capacitat respiratòria tant a escala pulmonar com toràcica.
La pràctica regular d’aquests exercicis entrena el diafragma, ho fa flexible, el tonifica i li atorga més capacitat, el que es tradueix en una millora substancial en el rendiment esportiu.
Com pots veure la gimnàstica hipopressiva és una tècnica carregada de múltiples beneficis tant físics, terapèutics, com estètics, que només estan contraindicats per a persones amb hipertensió arterial i dones en gestació. Pel que si no és el teu cas, es tracta d’exercicis alternatius molt beneficiosos per a la teva salut.