Google PlusFacebookTwitter

Fisioteràpia i recuperació

Els beneficis de la fisioteràpia a domicili

Els beneficis de la fisioteràpia a domicili

Per a nov. 25, 2016 a Tractaments | 0 comentaris

Algunes de les diferents especialitats que la fisioteràpia ofereix i que veuràs a continuació, poden també tractar-se en la comoditat de la mateixa llar gràcies a la fisioteràpia a domicili.

Fisioteràpia Neurològica: S’utilitzen per tractar afeccions del sistema nerviós per tal d’educar o reeducar el to postural, sinergies i patrons neuromotors patològics en lesions cerebrals com el Parkinson o lesions de medul·la espinal com l’espina bífida, entre d’altres.

Fisioteràpia Obstètrica: Els exercicis es realitzen anul·lant la pressió que exerceixen el diafragma i els músculs abdominals sobre els músculs del sòl pèlvic per potenciar-lo.

Fisioteràpia Respiratòria: Es busca desobstruir les vies aèries, reeducar la respiració i de readaptar l’esforç perquè els músculs del sistema respiratori funcionin millor i així augmentar la resistència en pacients amb asma, MPOC, després d’intervencions quirúrgiques i qualsevol altre tipus d’afecció al sistema respiratori.
La fisioteràpia ens ajuda a evitar el dolor i inflamació que produeixen les lesions musculars, els exercicis ens ajuden a reeducar les conductes del cos per evitar molèsties futures causades per males postures, combatre i evitar malalties i per sobretot augmentar el benestar i la qualitat de vida.

Aquests són els beneficis que obtindràs si et fas tractar amb un fisioterapeuta a domicili:

  • L’edat no és un problema, ja que la fisioteràpia a domicili pot aplicar-se a nens, joves, adults i gent gran amb diferents patologies en els quals se li apliqués el tractament i exercicis adequats.
  • La durada de les sessions varia segons la lesió a tractar i les tècniques a aplicar.
  • No cal tenir cap tipus de material a casa, ja que els fisioterapeutes duen tot el material que utilitzaran: lliteres, benes, cremes i tot el que necessitin.
  • La comoditat que ens ofereix la fisioteràpia a domicili és un dels majors beneficis d’aquesta, ja que permet als que per la seva feina no tenen temps de desplaçar-se a una clínica i les persones amb dificultats de mobilitat que haurien de contractar algú que els acompanyi cada sessió, i vehicles de mobilitat adaptats, quedar-se en la comoditat de la seva llar i que sigui el professional el que es desplaci per poder atendre’l.
  • Generalment en la primera visita del professional que realitza fisioteràpia a domicili, es diagnostica al pacient, segons l’estat de l’afecció i es planifica el tractament a seguir i els objectius a complir, i s’especifica quantes sessions seran necessàries.
  • La fisioteràpia a domicili és altament recomanada en persones grans perquè puguin desenvolupar-se en la vida diària amb la independència més gran possible, ja que alguns factors psicològics, socials, físics poden ser un risc en el moviment del pacient des de casa fins a la clínica especialitzada. En aquest cas està indicada en pacients amb per exemple fractura de maluc que generen pèrdua de mobilitat en ancians, manca de força o fragilitat física, dolors musculars, problemes psicològics i alteracions de l’equilibri.
  • També és recomanada als esportistes professionals o als que els agrada fer molt esport, o exercici físic, per ajudar a prevenir futures lesions i en el cas de ja patir-les, tractar-les de manera efectiva. A més els professionals t’aconsellen quins són els estiraments més efectius per a la pràctica esportiva que fas i l’estructura del teu cos.

Per trobar i donar amb el fisioterapeuta indicat per a cada lesió, és possible trobar-los en seccions de “Salut” en els anuncis classificats de diaris, i en els llocs web oficials de clíniques i centres de fisioteràpia. Existeixen també llocs web que ofereixen als pacients, fisioterapeutes formats i col·legiats en diferents ciutats de determinats països del món, amb l’objectiu que qui ho necessiti pugui trobar un expert a prop del seu domicili i coordinar dies i horaris que siguin còmodes. Per la nostra banda, recorda-te que si et trobes a prop d’Artesa de Segre, et podem oferir un servei de fisioteràpia a domicili adaptat a les teves necessitats.

Posa’t en contacte a través d’aquest enllaç fent clic aquí.

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Share This