Google PlusFacebookTwitter

Fisioteràpia i recuperació

Fisioteràpia, un camp d’acció inimaginable

Fisioteràpia, un camp d’acció inimaginable

Per a jul. 8, 2016 a Fisioteràpia | 0 comentaris

Sabies que la fisioteràpia és una professió que té un camp d’acció que involucra més de vuit camps, per a la solució d’infinits problemes que van des de la paràlisi cerebral fins l’Alzheimer? La Fisioteràpia és un dels pilars de la medicina terapèutica des del punt de vista curatiu, preventiu i adaptatiu en les següents àrees:

Fisioteràpia neurològica

Condicions com la paràlisi cerebral, els accidents cardiovasculars i el Parkinson poden ser més suportables de comptar amb un fisioterapeuta. Aquestes malalties incideixen directament en el rendiment del sistema nerviós central i per tant, en la motricitat. A través de diferents exercicis o tractaments com la massoteràpia i electroteràpia es poden estimular els músculs i ajudar a recuperar completa o parcialment el moviment corporal.

Fisioteràpia esportiva

És una de les branques més aplicades. Els esportistes d’alt rendiment depenen del funcionament correcte dels seus músculs i realitzen amb regularitat grans esforços físics que poden provocar sobrecàrregues musculars, esquinços o trencament fibril·lars que minven el seu acompliment. A través de massatges i sessions d’exercici poden no només curar-se de tals mals, sinó enfortir la seva musculatura per prevenir-los.

Fisioteràpia uroginecològica

El part és un dels moments més importants en la vida d’una dona, però també un dels més dolorosos. A través de massatges previs al naixement del nadó es pot fer el treball de part més ràpid i menys traumàtic tant per a la mare com per al nadó.

Així mateix, la fisiosexologia funciona per harmonitzar la funció eròtica de l’home o la dona per millorar el seu rendiment sexual o rehabilitar quan és disfuncional.

Fisioteràpia cardiovascular

Els massatges representen una de les eines més eficaces per a la recuperació d’infarts i edemes limfàtics. El cor, principal òrgan afectat en un infart, també és un múscul que requereix d’una adequada recuperació amb tècniques fisioterapèutiques.

També és aplicable en aquest camp en cas de cardiopaties isquèmiques, trasplantament cardíac, valvupatías operades, cardiopaties congènites, entre altres condicions particulars.

Fisioteràpia respiratòria

És en aquest camp on totes les persones amb alteracions respiratòries com l’asma, fibrosi quística, emfisema pulmonar, entre d’altres, troben un resguard. La fisioteràpia és capaç de prevenir, tractar i estabilitzar disfuncions mitjançant la millora de la ventilació regional, l’intercanvi de gasos i la funció dels músculs respiratoris.

Una persona que pateixi d’asma no tindrà la llibertat de fer exercici com vulgui gràcies a la seva condició respiratòria. No obstant això, els tractaments fisioterapèutics, que a més resulten molt més econòmics que els farmacèutics, s’encarreguen de reeducar i readaptar la funció respiratòria de manera que pugui exercitar-se sense problemes.

Fisioteràpia d’atenció primerenca

La síndrome de Down, l’escoliosi, còlic del lactant, la paràlisi cerebral i espina bífida són totes tractables amb fisioteràpia d’atenció primerenca, la qual s’aplica entre els primers sis anys de vida d’un individu. A través del desenvolupament motor d’un nen es pot anar fent un canvi en les seves estructures òssies i musculars a causa que no estan completament desenvolupades.

Aquesta és una de les branques més belles de la fisioteràpia, a causa que involucra no només un esforç del professional fisioterapeuta i el pacient, sinó també dels seus pares. El nucli familiar i el suport familiar és determinant en aquests casos.

Fisioteràpia geriàtrica

La malaltia d’Alzheimer pot arribar a evolucionar a un punt en què ataca les funciones motores. El manteniment de les capacitats com a teràpia estimuladora i facilitadora de l’aprenentatge de tasques com els trasllats (passar-se del llit a la butaca o viceversa), prevenció d’incontinència, deformitats i úlceres per canvis de postura són tots beneficis de la fisioteràpia en aquest camp.

Fisioteràpia traumatològica

L’única manera en què algú pot recuperar-se totalment de fractures, fissures o alteracions musculars és través d’una rehabilitació traumatològica. La electroteràpia, massoteràpia, hidroteràpia o termoteràpia i magnetoteràpia són les tècniques més comunes de la fisioteràpia que s’apliquen en aquest camp.

La fisioteràpia té tants usos que fins i tot pot ser utilitzada en l’art, amb actors, ballarins de teatre, que en moltes ocasions també pateixen d’un gran desgast físic. No importa quin sigui el cas, probablement aquesta part de la medicina terapèutica tindrà una gran solució per a tu.

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Share This