Google PlusFacebookTwitter

Fisioteràpia i recuperació

Traumatologia i rehabilitació

Traumatologia i rehabilitació

Per a des. 14, 2016 a Tractaments | 0 comentaris

Aquesta especialitat de la fisioteràpia, ens ajuda a recuperar-nos de fractures, luxació, politraumatisme, esquinços, i altres lesions del sistema locomotor. Coneix més sobre què és i quins mètodes utilitza en aquest article.

La fisioteràpia en termes generals ens ajuda a evitar el dolor i inflamació que produeixen les lesions musculars, i els exercicis que es practiquen en aquesta, ajuden a reeducar les conductes del cos i evitar futures malalties.

Hi ha diferents especialitzacions, com ho són la fisioteràpia respiratòria, neurològica, obstètrica i altres. En aquest cas parlarem la fisioteràpia traumatològica, i com aquesta pot ajudar-nos a curar algunes lesions i malalties de l’aparell locomotor.

Fisioteràpia traumatològica

La fisioteràpia traumatològica se centra en una precisa avaluació, diagnòstic i tractament de les lesions múscul-esquelètiques. És especialment recomanada quan es pateix de fractures, lesions lligamentoses, lesions musculars, lesions del cartílag, lesions que necessitin cirurgia (pre i postoperatori).

  • Fractura transversal: La ruptura es produeix a través de l’os, formant un angle recte respecte a l’eix llarg de l’os.
  • Fractura obliqua: Traça una trajectòria obliqua respecte a l’eix longitudinal de l’os.
  • Fractura en espiral: Aquest tipus de fractura recorre l’os descrivint una trajectòria en espiral.
  • Fractura comminuta: Es produeixen múltiples ruptures, que són visibles com diferents fragments d’os.
  • Fractura segmentària: L’os es fractura en dos nivells diferents.
  • Fractura impactada: És quan un fragment de l’os trencat penetra i s’impacta en l’altre.
  • Fractura de compressió: Les vèrtebres no són capaces de suportar el pes exercit sobre elles i s’enfonsen.

Ara que ja coneixes els tipus de fractures, et convidem a conèixer les fractures i lesions més comunes en els diferents tipus d’esports:

Fractura dels ossos del nas, fractura de tíbia i peroné, dislocacions, inflor muscular, trencament de meniscs i lligaments del genoll, trencament dels lligaments del turmell, trencament de les falanges del peu, lesions al tendó d’Aquil·les…

En músics es donen molt els esquinços de canell, a causa dels constants impactes, síndrome de Satchmo o ruptura de l’orbicular dels llavis, Síndrome del túnel carpià que provoca entumiment, formigueig, debilitat, o dany muscular a la mà i dits.

 

Per a la rehabilitació d’aquests tipus de lesions la fisioteràpia terapèutica s’utilitza generalment diferents tipus de disciplines:

Tractament amb electroteràpia

L’electroteràpia que tracta les lesions i malalties per mitjà de l’electricitat. En aquesta s’utilitzen aparells infrarojos projectant radiació calorífica en una zona determinada, provocant analgèsia i una acció descontracturant; Microones que genera calor en zones més profundes sent bastant eficaç en la recuperació de lesions, especialment en les contractures; el TENS (Electroestimulació nerviosa transcutània) és un dels més comercialitzats i usats, aquest provoca una sensació de formigueig, sent la funció principal l’analgèsia de dolor; Ultrasons, produeix vibracions mecàniques, les quals es propaguen únicament per un medi sòlid o líquid produint una acció antiinflamatòria i antiàlgica; el Làser pretén aplicar a l’organisme energia de l’espectre electromagnètic per a facilitar-li la seva activitat bioquímica, generant una acció antiinflamatòria, analgèsic i beneficiós per a la cicatrització de teixits.

Rehabilitació amb massoteràpia

L’altra disciplina de la fisioteràpia usada per a la rehabilitació de lesions traumatològiques és la massoteràpia, on s’aplica la influència mecànica amb una mà sobre el cos, els tendons, lligaments, i músculs, obtenint així beneficis com augmentar la capacitat de la sang per transportar oxigen, llevant la sensació de calor, ardor i dolor; alliberar endorfines generant una sensació de benestar i alleujant el dolor; ajuda a reduir l’estrès, i mantenir la flexibilitat dels músculs; estimular els òrgans de la digestió i millorar el rendiment de la pell i els pulmons; millorar la cel·lulitis, envelliment cutani, caiguda del cabell, estries; alleujar malalties com sinusitis, al·lèrgies, mals de cap i lesions esportives.

Massatges en el tractament traumatològic

Els massatges més efectius per al tractament traumatològic, són els massatges relaxants, ja que milloren la circulació limfàtica, corregeix la columna i l’esquelet, i harmonitza el sistema nerviós vegetatiu, relaxant cos i ment, i alliberant energia. Gràcies a la massoteràpia es poden alleujar dolors lumbars, cervicals, lesions, traumatismes, fatigues, i fins i tot insomni.

Si has patit algun tipus de lesió, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres i t’ajudarem a tenir la millor rehabilitació possible gràcies als nostres tractaments al nostre centre de fisioteràpia a Artesa de Segre.

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Share This